Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs MK hoppas på hemmaskräll

Hemmalaget Bollnäs spelar rollen som underdogs i lördagens elitserieomgång i Eriknäsbo.
– Vi är knappast favorittippade, säger lagledaren Gun-Marie Svensson.

Annons

Elitserien i isracing omfattar i år fem lag – Bollnäs, Gävle, ÖMK Rundbana, Jämtarna samt Ulvarna. I premiären i Östersund för snart två veckor sedan vann Jämtarna efter en hård kamp. Bollnäs slutade på femte plats.

– Vi har egentligen ett allsvenskt lag, men allsvenskan togs ju tråkigt nog bort till i år. Inte heller har vi pengar att hyra in någon utländsk förare, förklarar Gun-Marie Svensson vidare.

Men huvudsaken är ju inte alltid att vinna – utan att kämpa väl. Och visst FINNS chansen till en pallplats. Isracingsporten är inte alltid förutsägbar.

– Allt kan hända och vi har en något bättre laguppställning jämfört med senast, fortsätter Svensson.

Jonas Lindholm är etta i Bollnäs. Han kompletteras av Daniel Isaksen, norrmannen Jo Saetre samt Mikael Flodin.

Starkast på papperet är måhända Jämtarna. Per-Anders Lindström förblev obesegrad härom sistens och verkar vara i prima form. Laget består i övrigt av Fredrik Figge Olsson, tonåringen Jimmy Olsén samt Johan Lundkvist.

Ulvarna från Norrköping mönstrar bröderna Robert och Daniel Henderson, tillsammans med Andreas Bergström och Michael Jarl.

ÖMK-Rundbana saknar Stefan Svensson, som i likhet med Gävles Posa Serenius väljer Sanok cup i Polen istället. Ångermanlänningarna har istället holländaren René Stellingwerf samt ungdomarna Niklas Kallin-Svensson och Ove Ledström.