Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs MK hoppas på hemmaskräll

Hemmalaget Bollnäs spelar rollen som underdogs i lördagens elitserieomgång i Eriknäsbo.
– Vi är knappast favorittippade, säger lagledaren Gun-Marie Svensson.

Annons

Elitserien i isracing omfattar i år fem lag – Bollnäs, Gävle, ÖMK Rundbana, Jämtarna samt Ulvarna. I premiären i Östersund för snart två veckor sedan vann Jämtarna efter en hård kamp. Bollnäs slutade på femte plats.

– Vi har egentligen ett allsvenskt lag, men allsvenskan togs ju tråkigt nog bort till i år. Inte heller har vi pengar att hyra in någon utländsk förare, förklarar Gun-Marie Svensson vidare.

Men huvudsaken är ju inte alltid att vinna – utan att kämpa väl. Och visst FINNS chansen till en pallplats. Isracingsporten är inte alltid förutsägbar.

– Allt kan hända och vi har en något bättre laguppställning jämfört med senast, fortsätter Svensson.

Jonas Lindholm är etta i Bollnäs. Han kompletteras av Daniel Isaksen, norrmannen Jo Saetre samt Mikael Flodin.

Starkast på papperet är måhända Jämtarna. Per-Anders Lindström förblev obesegrad härom sistens och verkar vara i prima form. Laget består i övrigt av Fredrik Figge Olsson, tonåringen Jimmy Olsén samt Johan Lundkvist.

Ulvarna från Norrköping mönstrar bröderna Robert och Daniel Henderson, tillsammans med Andreas Bergström och Michael Jarl.

ÖMK-Rundbana saknar Stefan Svensson, som i likhet med Gävles Posa Serenius väljer Sanok cup i Polen istället. Ångermanlänningarna har istället holländaren René Stellingwerf samt ungdomarna Niklas Kallin-Svensson och Ove Ledström.