Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs metal rules – på riktigt

/
  • Tony Sunnhag fick avsluta Bollnäs Metal Rules med sitt Gormathon.
  • Lady Die är ett relativt nytt band, men hos medlemmarna finns erfarenhet från bland andra Morgana Lefay och Bloodbound
  • Lucy Sevens basist Daniel Persson fick applåder då han på grund av ett nyopererat knä gick upp på scenen på kryckor. Men spela kunde han och Lucy Seven gav en bra show, denna gång med en talarstol mitt på scenen.
  • LUcy Seven.
  • Inmoria.

Ofta skojas det om att hårdrockare är fattiga. Om det är så får vara osagt – men de knappt 500 personer som helgen före löning betalade en dryg hundralapp för minifestivalen Bollnäs Metal Rules på lördagskvällen fick mycket för pengarna.

Annons

Fem hårdrocksband från Bollnäs avlöste varandra på Långnäsparkens scen. Cibola Junction inledde och därefter följde Lady Die, Lucy Seven, Inmoria och Gormathon. Dan "Parne" Glavén presenterade banden och gjorde sitt bästa för att sälja in dem, som om Lucy Seven:

- Det är ett av världens populäraste band just nu, i Bollnäs!

Och Gormathon:

- Det här är bra på riktigt!

Parne lyckades locka besökarna till scenkanten – och banden höll dem där.

- Det var bara positivt från alla som jag pratade med, både banden och besökarna, säger arrangören och musikern Stefan Jonsson dagens efter festivalen.

Och Anders Callmyr vid Långnäsparken är lika positiv:

- Om det här får växa långsamt så kommer det att bli något riktigt bra. Det är också en otroligt vilken bra publik. En tjej i baren reagerade på att besökarna städade efter sig genom att komma till baren med tomflaskor. Det har inte vi varit med om tidigare.

Mer läsning

Annons