Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs lyfte direkt

20 minuter kvar av hemmapremiären på Solrosens IP.
Bollnäs har greppet med 3–0, och radar upp chanser.
Då gör Stugsund två snabba mål – och är nära att sno en poäng.
– Det blev lite panik på slutet, säger tränare Anders Ungman.

Annons

Den gamle backprofilen var mycket lättad.

– Så otroligt skönt att vinna en premiär, alla begriper nog inte hur viktigt det är. En förlust, eller en tappad poäng, hade varit något som påverkat det här unga laget länge.

Även kollega Anders "Lillis" Persson ser på matchen med blandade känslor.

– Vi skapade ju många chanser, men samtidigt kan vi betydligt bättre. Vi har gjort tio träningsmatcher som varit vassare.

Det var sonen Oliver Widahl som visade vägen med ett snabbt ledningsmål i den åttonde minuten. Ett läckert distansskott från högerkanten.

Sitt andra mål (som gav 3–0 i andra halvlek) i premiären dunkade han in från nära håll efter starkt förarbete på kortlinjen av Daniel Scherdin, grym efter paus.

Det var Bollnäs som dominerade stort, både i spel och chanser.

– Lite konstig match, en överkörning som slutar 3–2, säger Anders Ungman.

Stugsund lirade vårdat, men utan spets. Och hade rätt mycket flyt med två sena mål på totalt fyra skott inom ramen på hela matchen.

Med fem minuter kvar var gästerna nära snuva Giffarna på poäng, men Pontus Olssons skott på halvdistans svepte just förbi stolpen.

– Det är samma psykologi här som i Champions League, efter 3–1 blev det lite oroligt och efter 3–2 var det nära panik, konstaterar tränare Ungman.