Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs kommun har noll vision

Trafiksäkerhetsarbetet i Sverige bygger på nollvisionen – att ingen människa ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken.

Annons

Nollvisionen beslutades av riksdagen 1997. 2011 bidrar Bollnäs kommun till denna bland annat genom att ta bort våra barns trygga hållplats för skolskjuts inne i byn. I stället hänvisas dessa små barn till en bussficka som ligger efter en mycket tungt trafikerad 70- (ha! skulle inte tro det) väg. Här finns ingen belysning, inget övergångsställe eller vägren att hålla sig på. Däremot ligger hållplatsen belägen i en väldoserad rally-kurva som under vintern nästan förvandlas till en rodelbana, tyvärr med alldeles för dålig utsikt dock då plogvallarna reser sig höga och ljuset uteblir.

Nu är jag orolig, och då ska jag vara helt ärlig, det är inte bara för sonens skolväg... Känner planerande och beslutande i trafikfrågor inte till denna nollvision, eller gäller den inte om man har gjort dåliga investeringar på annat håll? Misstag kan alla begå, men oviljan att rätta till gör att med en sådan här manöver har de ledande diskvalificerat sig själva helt. Göra besparingar på barns säkerhet? Det är sannerligen ett förvirrat tillstånd ni befinner er i. Ta er samman och rätta till det ni ställt till.

Katarina Eklöf

Rengsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel