Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs/Hertsjö pressade topplag

Återigen visade Bollnäs/Hertsjö att laget kan matcha vilket motstånd som helst i division 2.

– Det var ett fall framåt spelmässigt, men vi hade en del oflyt faktiskt, säger lagkaptenen Johannes Sigvardsson efter 5–7 mot serieledaren Borlänge.

Borlänge har bara förlorat två matcher den här säsongen och leder serien i stor stil. Men lagets tredje förlust var nära i lördagens möte med Bollnäs/Hertsjö.

– Vi visar återigen att vi kan matcha ett topplag, men vi kan inte stänga till det. Men spelar vi så här mot andra lag så behöver vi inte vara oroliga för att inte klara oss kvar, säger Sigvardsson, som återigen visade sin pålitlighet i poängprotokollet.

– Ett mål och två assist, det får duga. Jag har varit förkyld hela veckan.

Borlänge kopplade grepp i första perioden med ledning 3–1. I andra bröt Bollnäs/Hertsjö tillbaka och låg under med bara 4–5 inför de sista 20 minuterna.

Där pressade hemmalaget för en kvittering och var rejält på gång vid ställningen 5–6. Men jakten sinkades rejält med tre minuter kvar...

– Vi åkte på en billig utvisning på slutet vid 5–6 där de gjorde 7–5 i powerplay. Ett tungt mål som inte gick att reparera, säger Johannes Sigvardsson.