Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs Flames buss stenades i Lidköping

(UPPDATERAD TORSDAG KL. 19:20) Bollnäs GIF:s supporterbuss stenades när den skulle lämna Lidköping efter gårdagens bandypremiär i elitserien.

- Vi hade bara åkt någon kilometer, sedan fick vi en stor sten genom framrutan på bussen, berättar Daniel Larsson som är reseansvarig i Bollnäs Flames.

Enligt Daniel Larsson var attacken på bussen helt oväntad för det hade inte varit några oroligheter mellan supportergrupperna inne eller utanför bandyarenan.
- Det här är tragiskt. Vi vara glada trots förlusten, men så hände det här. Både framrutan och bakrutan kastades sönder. Efter attacken blev vi stående i flera timmar medan vi letade upp en ersättningsbuss.
Var det någon som skadades i bussen?
- Ja, en kille fick åka till sjukhuset med glassplitter i ögonen. Han fick skölja ur ögonen och han är tillbaka i bussen igen.
Såg ni några gärningsmän?
- Några i bussen såg ett par-tre killar som hoppade fram framför bussen innan stenarna började vina och smälla mot bussfönstren. Det blev en väldigt otäck stämning. Vi blev ju chockade när rutorna krossades.
Polisen, som snabbt var på plats, har förhört och tagit vittnesuppgifter från bussresenärerna.
- Polisen säger att de har stora förutsättningar att ta fast gärningsmännen.
Bollnäs supportrar åkte till Lidköping med Hällbo Buss och ägaren Peter Svensk var inte glad när sporten nådde honom på torsdagseftermiddagen.
– Vi måste trycka på arrangörsklubbarna. Det är ett väldigt pådrag när vi kommer men ingenting när vi lämnar en arena. Och det kostar. Det här går på 100 000 kronor med alla plåtskador, krossade rutor och ersättningsbuss från Lidköping. Och det hade kunnat gå riktigt illa, det var tur att stenen inte träffade längre ner, säger Peter Svensk.