Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs damer tog revansch

Bollnäs fotbollsdamer tog en riktig revansch, efter DM-förlusten mot Ljusne 1–3, när nu lagen möttes i seriespelet på Solrosens konstgräs.
Bollnäs vann med klara 4–1 (3–0) och visade att laget kommer at tillhöra toppen i damtrean den här säsongen.

– Jag är jättenöjd med det spel tjejerna visade upp. Vi hade många borta inför den här matchen men nya som fick chansen tog den verkligen. Det ser riktigt bra ut och framförallt att alla vågar delta, sade Bollnäs tränare Tomas Åhlström efter segern.

Det var Bollnäs som direkt tog tag matchen och förde också spelet under hela den första halvleken.

När dryga kvarten var spelad kom också rättvist 1–0 för Bollnäs. Matilda Jonsson nickade in lagets andra hörna.

Kvarten senare höll sig Emma Pettersson framme i röran framför mål och rullade in 2–0 för Bollnäs. Sju minuter senare fick Bollnäs betalt och utdelning på sitt spelövertag. Lisen Becker hittade Sabrina Tikkanen med en underbar passning. Tikkanen lurade sin försvarare och sköt distinkt in 3–0.

I den andra halvleken fick Ljusne en kanonstart. Efter bara tre minuters spel kunde Elin Högkvist dribbla sig igenom Bollnäsförsvaret och spräcka Ljusnes nolla 1–3.

Men Ljusnes glädje och chans att komma in i matchen blev kortvarig. Det såg Sarina tikkanen till är ho efter sex minuters spel gjorde 4–1 för Bollnäs och punkterade matchen. .