Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs avvisade tränare efter ännu en tung förlust på bortaplan: "Vi räckte inte till i den fysiska kampen"

Åtta insläptta mål och noll poäng på två matcher.Borta är sämst för Bollnäs i inledningen av serien.– Idag förlorade vi den fysiska kampen, säger tränare Torbjörn Nilsson efter tunga 2–5 (1–1) på Svedjevallen i Ytterhogdal.Raset i andra halvlek fick han bara betrakta från läktaren.

Torbjörn Nilsson var tämligen missnöjd med domare Joakim Nilssons nivå i lördagens bortamatch mot tidiga tabelljumbon Ytterhogdal.

– Det handlar om konstiga värderingar, när en drganing i armen ger samma gula kort som efter sex dobbar först, säger Nilsson.

Strax före paus sade han ifrån, och det i samband med att sonen (och ytterbacken) Martin fick en kraftig smäll där det först befarades ett brutet näsben.

– Jag vet inte om just det var något ojuste, jag såg inte händelsen. Men sade bara till domaren då att jag hoppades ingen skulle behöva åka ambulans från arenan. Då blev jag uppvisad, säger tränare Nilsson.

Då fanns det fortfarande ett levande poänghopp, även om Bollnäs (bokstavligen) hade fått kämpa i motvind efter kapten Johan Perssons tidiga (andra minuten) ledningsmål på frispark.

– Vi blev rejält nedtryckta, och tappade boll hela tiden. De vann den tuffa fysiska kampen om mittfältet, men skapade inte så många renare chanser, säger Nilsson.

Men till slut kom ändå en logiskt kvittering.

Och andra halvlek var kvarten gammal när ridån obarmhärtigt gick ned för Bollnäs GIF.

Ytterhogdal satte in ett avgörande ryck med tre mål på sex (!) minuter.

Först var det en stolpretur som lite turligt studsade ut till en hemmalirare.

3–1 var däremot ett mycket stiligt nickmål signerat Per Olofssons, hans tredje raka mål i matchen.

4–1 satte Curtis Edwards i friläge.

– Tja, där gick ju tåget, säger Torbjörn Nilsson, med en suck.

Hamodi Hussein fixade en reducering till 2–5 i den 83:e minuten.

Men det var ju en klen tröst efter ytterligare en tung smäll på bortaplan. Det finns onekligen defensiva frågetecken efter 1–3 borta mot Hille och 2–5 mot jumbon.

Tränare Torbjörn Nilsson är ändå inte överdrivet oroad – just nu.

– Visst, det finns väl en del att fundera över. I dag var vi inte riktigt redo för den fysiska kampen. Men det är också en jämn serie, och jag tror det dröjer ett tag innan något eller några lag seglar iväg. Det finns tid för oss att få ordning på det här.

Fotboll – Division 3

Ytterhogdal–Bollnäs 5–2 (1–1)

Mål: 0–1 (2) Johan Persson, frispark, 1–1 (27), 2–1 (57) och 3–1 (61) Per Olofsson, 4–1 (63) Curtis Edwards, 5–1 (74) Per Olofsson, 5–2 (83) Hamodi Hussein, straff.

Domare: Joakim Nilsson, Östersund.

Publik: 145.