Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs är mer än skola, vård och omsorg!

Nog är det konstigt att frågan om bandyhall i Bollnäs i så många år engagerat så många medborgare, skriver Åke Strid.

Annons

Nu senast (Insänt 27/1) genom en negativ insändare av Bo Hellberg.

Han ondgör sig över att kommunen binder upp sig för en utgift på cirka 7 miljoner kronor. Det nämns inget om positiva effekter av till exempel skatteintäkter från sysselsatta runt bandyn och andra idrottsverksamheter.

Kommunen har cirka 2500 anställda och omsätter runt 2,5 miljarder . Inom en så stor verksamhet finns det många utgiftsposter som skulle behöva nagelfaras genom Hellbergs ekonomiska analys. Det finns cirka 350 stycken sjumiljonersposter att analysera. Varför så stort fokus på en bandyhall i debatterna?

Till exempel har kommunen cirka åtta procents sjukfrånvaro. Varje dag är 200 anställda sjuka. Vilket privat företag skulle klara det?

Nu har i demokratisk ordning fattats ett beslut i hallfrågan. Oavsett vad man nu tycker om det, är det dags att Bollnäs medborgare sluter upp bakom det och tar chansen att börja bygga ett positivt Bollnäs. Skapa framåtanda, utveckling, entreprenörskap och glädje för alla medborgare. Bollnäs är mer än skola, vård och omsorg!

Åke Strid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel