Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bollevägen måste åtgärdas"

Nyöppnandet av Bollegården i Bollnäs leder också till krav på en förbättrad trafikmiljö.
- Bollevägen är i mycket dåligt skick. Kraftiga gupp gör färden otrevlig och farlig, anser Jimmy Österholm, som snart öppnar Bollegårdens restaurang.

I ett brev till kommunen – diariefört hos både kommunstyrelsen och tekniska förvaltningen – vill Jimmy Österholm se flera åtgärder som förbättrar trafiksäkerheten och tillgängligheten.

- Det pågår en mycket positiv utveckling av fritidsanläggningen vid Bolleberget. Nya verksamheter tillkommer från både företag och föreningar. Ett större utbud av aktiviteter kommer också att öka trafiken till området, framhåller han i skrivelsen.

Han vill främst se fyra åtgärder:

• Ny beläggning på Bollevägen.

• Färdigställande av en gång- och cykelväg från Björktjäratjärn fram till Björkbackens förskola.

• Förbättrad snöröjning på stora parkeringen vintertid.

• Bussförbindelse varannan timme mellan kockan 8 och 22.

- Förslagsvis kan busslinjen från Vänortsvägen förlängas.

Bollebergsområdet har flera olika verksamheter. Bollnäs alpina klubb (BAK) arrenderar Bollebacken av Tuppz Topefa och kommunen svarar för spår och leder samt längdskidstadion.

Det finns också en golfrange och en mindre golfbana i området.

- Många föreningars fina arbete har ökat antalet besökare betydligt. Arbetet med niohålsbanan, som är klar nästa år, gör att många fler golfare kommer hit.

I april blev det också klart att Jimmy Österholms företag, Jimmys Teamcenter, träffat ett avtal med Tuppz om driften av Bollegården.

I pingst är det meningen att restaurangen ska öppnas på nytt. Jimmy Österholm har ansökt om att under danskvällar få ha öppet till klockan 2 på natten.

- Flera värdefulla arbetstillfällen kan nu skapas, skriver han.

Bollevägen har också en förlängning mot Braxenbor och Fröste väster om Bollebergsanläggningen.