Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BokSPAnarhelg

/
  • Under den gångna helgen fick det här gänget byta både böcker och boktips med varandra, föra boksamtal och inte minst träffas och umgås. Det var dags för den allra första BokSPAningen i AlftaQurens historia.
  • Temat för denna helg var feel-good och en bra bok i den genren är Cecilia Samartins Drömhjärta, enligt Anette Helgesson, och som diskuterades på söndagen. Feel-good innebär att läsaren ska få en varm känsla inombords, när boken är färdigläst.
  • Anette Helgesson och Karin Berg var själva nöjda med den första helgen. Det var en trevlig stämning och alla hade med sig  feel-good-böcker som man bytte med varandra.
  • Deltagarna fick även med sig dessa feel-good-böcker hem: Alla mina vänner är superhjältar av Andrew Kaufman, Syskonmakaren av Lisa Jewell och Mitt liv i 23 yogaställningar av Claire Dederer.
  • Mulet och regnigt höstväder, som i helgen utanför AlftaQurens lokaler, är bra läsväder, enligt Karin Berg.
  • – Den här helgen har gett mig inspiration och ännu mer läslust, säger Kiki Mahlander.

Under den gångna helgen arrangerades den allra första BokSPAnarhelgen i Alfta.

Annons

Initiativtagaren till helgen är Anette Helgesson som jobbar som bibliotekarie i Edsbyn. Totalt deltog 18 personer i AlftaQurens lokaler.

– Tanken med den här helgen är att man får åka bort, äta gott och ha det skönt samtidigt som man hinner läsa. Tanken är också att deltagarna träffar andra som gillar samma saker, som i detta fall böcker. Temat denna gång var feel-good-böcker, säger Anette Helgesson.

Kiki Mahlander hade rest ända från Varberg för att kunna vara med i Alfta. Hon berättar att hon fick tips om arrangemanget från några bokbloggare.

Kiki uppskattar särskilt mötena med likasinnade och att få nya lästips.

– Det allra bästa var de här mötena. Den här helgen har gett mig inspiration och ännu mer läslust. Jag har träffat nya människor, som jag kommer fortsätta att ha kontakt med. Maten har varit fantastisk, men å andra sidan hade man inte behövt äta så mycket, säger Kiki med ett leende.

Den 24-25 november kommer det att ordnas en ny BokSPAning i AlftaQuren. Då är temat livet och huvudboken är Manne Fagerlinds Berg har inga rötter.

Just att få prata böcker med andra i grupp har blivit mer och mer populärt, både i verkliga livet och på nätet. Det vet Karin Berg, som startade enbokcirkelföralla.se, där man kan diskutera böcker på nätet.

– Många är stressade i dag samtidigt som man vill träffa nya människor. Det här är ett sätt att smita undan vardagen, säger Karin.

Bok SPAningen är ett samarbete mellan enbokcirkelföralla.se, Ovanåkers kommun - kultur, AlftaQuren, Länsbibliotek Gävleborg Uppsala och Helins bokhandel.

Annons