Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bofinken får vänta med utbyggnaden

Kommunstyrelsen vill göra en ny upphandling av utbyggnaden av Bofinkens förskola. Efter en utdragen debatt om förskolans kök togs beslutet att bygga ut skolan först nästa år.
Men redan i år ska miljoner investeras i Folkparken.

Tidigare var det tänkt att man skulle investera drygt 15,5 miljoner kronor i ombyggnationen som skulle äga rum 2014.

Men nu måste anbudsförfarandet göras om, priset är nämligen för högt, konstaterade kommunchef Claes Rydberg som gick igenom det nya förslaget på kommunstyrelsemötet.

– Där vi står just nu kan vi inte acceptera ett så högt pris, och vi måste sänka entreprenörskostnaderna i det här fallet, sa han.

Debatten handlade till stor del även om huruvida förskolans ska ha ett tillagningskök eller inte - något som Miljöpartiets Ingalill Fahlström yrkade på. Något kommunstyrelsen till sist beslutade att man vill inkludera i upphandlingen.

– Det är givet för mig att kommunens största förskola ska ha ett eget kök, sa hon.

På mötet beslutades att 12,5 miljoner kronor i stället ska anslås till ombyggnationen som nu alltså ska genomföras 2015. I och med beslutet i kommunstyrelsen skickas nu ärendet vidare kommunfullmäktige.

Under samma möte antogs även kommunens budgetram och även där var Ingalill Fahlström en aktiv debattör. Hon yrkade på att omsorgsnämndens och utbildningsnämndens budgetar skulle öka på bekostnad av bland annat kommunstyrelsens budget. Det för att mildra besparingskraven som ålagts nämnderna i och med den ansträngda budgeten.

Dessa yrkanden gick inte igenom men något som emellertid beslutades på sittande möte var ytterligare en investering på tre miljoner kronor. De ska investeras i Ljusdals folkpark och det redan i år, 2014.