Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bodybrass på rytmiklektionerna

Esteteleverna i årskurs två på Slottegymnasiet i Ljusdal har fått ta del av en av dansambassadörerna på Per Jonsson Dancecenter – Jörgen Vedeler.

Han har agerat stöd för musikläraren Jejja Öberg.

På lektionerna har de jobbat med Bodybrass, kombinerat dans med musik och rytmik.

– Musik och dans kompletterar varandra väldigt bra, och i rytmiken möts de. För musiker är det jättebra med dans, dels för att känna sig mer säker på scenen och för att få ett bättre kroppsspråk. Dansare i sin tur blir mer medvetna om vad som finns i musiken, säger Jörgen Vedeler.

På onsdagen körde de en liten miniuppvisning för att visa prov på vad de lärt sig under kursen, med delar utav koordinerad dans, musik, rytmik och improvisation.

Vad tar då eleverna med sig?

– Som sångerska har jag märkt att jag genom dansen och rytmiken kan hitta takter som jag inte hittat innan. Det kommer jag kunna använda mig av i sången, hitta andra sätt att betona ord och så vidare, säger eleven Linn Rodhe.