Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bodström får kamrater se rött

Nu har riskdagsledamoten och förre justitieministern Thomas Bodström (S) svurit ordentligt i vänsterdogmatikernas allra heligaste.

Han ska nämligen ta plats i friskolekoncernen Pysslingens styrelse som plockade ut en vinst på 26 miljoner kronor förra året.

Och reaktionerna från de renläriga vänsterpolitikerna har inte låtit vänta på sig.

Socialdemokraternas före detta biträdande partisekreterare Håkan Juholt tycker att Bodströms extraknäck är olämpligt och kräver att partiledningen och Mona Sahlin agerar.

Och Lars Ohly, som sossarna vill ge en plats i regeringen om de rödgröna vinner valet, karaktäriserar Bodströms agerande som stötande.

Turbulensen visar på vänsterns minst sagt kluvna hållning till företagandets villkor i allmänhet och friskolor i synnerhet.

Det är tydligen okej att företag gör vinst med skattemedel på att bygga skolbyggnader eller leverera läromedel, men inte på att bedriva undervisning.

Thomas Bodström har givetvis rätt när han säger att skolornas kvalité och tillgänglighet är viktigare än ägandeformerna.

Sedan kan man naturligtvis fundera över hur – och om – han fixar alla sina uppdrag. Riksdagsledamot, ordförande i justitieutskottet, advokat, författare och nu också ett tungt styrelseuppdrag.

För de flesta riksdagsledamöter är riksdagsjobbet ett heltidsuppdrag.