Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bodén i SM-ledning

Etta och tvåa. Framgångarna fortsätter för Hudiksvalls dragracingförare. Vid helgens tävlingar i Skellefteå, vann Lasse Bodén Stock/Super stock, medan Anders Edh tog hem andraplatsen i Street.

Annons

I Fällfors utanför Skellefteå har man en relativt ny bana, Men i år körde man på en annan bana än tidigare och det ställde till med problem.

– Det var svårt att få fast bilarna, säger Anders Edh, som slutade tvåa i Streetklassen.

I finalen mötte han Lars Berglund från Piteå. Edh hade hela helgen kört snabbare än Berglund, men en trasig säkring satte stopp för Edh.

För Per Fagerström, Näsviken, som vann Stock/Super stock i Piteå för 14 dagar sedan, var det slutkört redan i första elimineringsrundan efter en tjuvstart.

Då de var lite osäkra på banans skick, hade Lasse Bodén och Lars Nyberg valt att vikta på sin Fairlane 75 kilo, och körde i E/Stock

Lasse Bodén var kvaltvåa i S/SS, 0,97 under index. Kvaletta var Uffe Edwardsson, 1,04 under.

I finalen mötte Bodén kvalettan Edwardsson.

– Edwardsson tjuvstartade, och sen spann han dessutom bort sig. Men vi gjorde en riktigt bra runda där, säger Bodén.

Det här var den andra deltävlingen i SM för Stock/Super stock. Och efter en andra plats i första deltävlingen, och en vinst i andra, leder nu Bodén SM-serien då bara en deltävling återstår, på Mantorp Park nu i helgen.