Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bodén i SM-ledning

Etta och tvåa. Framgångarna fortsätter för Hudiksvalls dragracingförare. Vid helgens tävlingar i Skellefteå, vann Lasse Bodén Stock/Super stock, medan Anders Edh tog hem andraplatsen i Street.

I Fällfors utanför Skellefteå har man en relativt ny bana, Men i år körde man på en annan bana än tidigare och det ställde till med problem.

– Det var svårt att få fast bilarna, säger Anders Edh, som slutade tvåa i Streetklassen.

I finalen mötte han Lars Berglund från Piteå. Edh hade hela helgen kört snabbare än Berglund, men en trasig säkring satte stopp för Edh.

För Per Fagerström, Näsviken, som vann Stock/Super stock i Piteå för 14 dagar sedan, var det slutkört redan i första elimineringsrundan efter en tjuvstart.

Då de var lite osäkra på banans skick, hade Lasse Bodén och Lars Nyberg valt att vikta på sin Fairlane 75 kilo, och körde i E/Stock

Lasse Bodén var kvaltvåa i S/SS, 0,97 under index. Kvaletta var Uffe Edwardsson, 1,04 under.

I finalen mötte Bodén kvalettan Edwardsson.

– Edwardsson tjuvstartade, och sen spann han dessutom bort sig. Men vi gjorde en riktigt bra runda där, säger Bodén.

Det här var den andra deltävlingen i SM för Stock/Super stock. Och efter en andra plats i första deltävlingen, och en vinst i andra, leder nu Bodén SM-serien då bara en deltävling återstår, på Mantorp Park nu i helgen.