Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bodde i fel stad - bannades från Xbox Live

/

Om du bor på en ort som kan förknippas med snusk riskerar du att slängas ut från Microsofts speltjänst Xbox Live.

Annons
Om du bor på en ort som kan förknippas med snusk riskerar du att slängas ut från Microsofts speltjänst Xbox Live.

I moralpanikens hemland USA kan det gå riktigt dråpligt till. Eller vad sägs om historien om 26 år gamla Josh Moore från den lilla orten Fort Gay i West Virginia. Med bara 819 invånare är det kanske inte så många som kopplar upp sig mot Xbox Live men de som gör de bör se upp. Om man anger sin bostadsort blir det nämligen problem.

För en tid sedan fick Josh Moore ett brev från insatsstyrkan "Microsoft Xbox Enforcement Team" som förklarade att den uppgivna orten Fort Gay var "stötande" och inte fick användas. Moore replikerade med att han verkligen bodde i Fort Gay och att han var tvungen att flytta om namnet på hans bostadsort skulle ändras. Då vände sig Moore till stadens borgmästare som på officiellt brevpapper överklagade beslutet i ett brev till Microsoft. Svaret kom fort: För Microsofts del spelar det ingen roll vad orten heter - "gay" är helt enkelt ett förbjudet ord i företagets ordlista.

Där kunde det hela ha slutat men när historien via media nådde Stephen Toulouse som ansvarar för regelverket på Xbox Live gjorde Microsoft en dubbelpudel. Dels fick Josh Moore en ursäkt och dels blev det godkänt att bo i Fort Gay - även om man använder Xbox Live.


/Andreas LiebertPrylportalen.se

Mer läsning

Annons