Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Böcker om barns rättigheter

Barnboksveckan i Ovanåkers kommun startade på måndagen i Edsbyns bibliotek. Där tog Birgitta Bomark barnen in i sagans värld. Hon berättade om den lilla kattungen som blir lämnad ensam, upplever en rad äventyr innan kattungen får ett nytt hem.

Birgitta samtalade även om barns rättigheter utifrån Barnkonventionen.

Barn från Backa förskola har jobbat på just det temat och kommit fram till att barn har rättigheter som att jordklotet räcker till alla barn. Barn har rätt till kärlek och pussar. Barn har rätt att få se himlen. Resultatet av barnens arbete visas just nu i biblioteket tillsammans med andra förskolors arbeten.

Under sagostunden och samtalet tipsade hon om böcker Ensammast i världen, som hennes berättelse grundar sig på, Alla barns rätt med bra bilder på barns rättigheter och Hurra alla barns rätt.

På onsdag är alla fem-åringar i Alfta inbjudna till biblioteket där. Elever från barn- och fritidsprogrammet vid Voxnadalens gymnasium läser och dramatiserar berättelser för barn, bland annat just Ensammast i världen.