Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BMR-nämnden om bygglov

Annons

Bygg- miljö- och räddningsnämnden tog vid sammanträdet i torsdags följande beslut beträffande bygglov och förhandsbesked om bygglov:

* Dimstone AB får bygglov för nybyggnad av panncentral på fastigheten Nore 1:42 i Ljusdal.

* Ljusdal energi AB får bygglov och strandskyddsdispens för ett upplag av morän, jordsten och bergblock öster om kraftstationen vid Bäckesjön, Hennan.

* Res Skandinavien AB får tidsbegränsat bygglov för en vindmätarmast på Vås 1:6 i Ramsjö till 31 december 2012.

* Jörgen Halvarsson och Janet Karlman, Järvsö, får positivt förhandsbesked för nybyggnad av enfamiljshus med garage på fastigheten Norrvåga 2:20 i Järvsö, under förutsättning att, bland annat, den lada som finns på tomten och som av länsmuseet anser bevarandevärd, inte rivs.

* Oves golv och färg AB, Ljusdal, får positivt förhandsbesked för nybygge av ett handelshus på Stenhamre 17:16 i Ljusdal. Men för att bygglov ska kunna lämnas måste detaljplanen för området ändras.

* Albins leksaker vill sätta upp en skylt på staketet mot Systembolaget. BMR-nämnden tycker i stället att skylten ska sättas upp vid väggen. I annat fall måste Albins leksaker vänta på att nämnden antar en särskild policy beträffande skyltar.