Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BMR-nämnden om bygglov

Bygg- miljö- och räddningsnämnden tog vid sammanträdet i torsdags följande beslut beträffande bygglov och förhandsbesked om bygglov:

* Dimstone AB får bygglov för nybyggnad av panncentral på fastigheten Nore 1:42 i Ljusdal.

* Ljusdal energi AB får bygglov och strandskyddsdispens för ett upplag av morän, jordsten och bergblock öster om kraftstationen vid Bäckesjön, Hennan.

* Res Skandinavien AB får tidsbegränsat bygglov för en vindmätarmast på Vås 1:6 i Ramsjö till 31 december 2012.

* Jörgen Halvarsson och Janet Karlman, Järvsö, får positivt förhandsbesked för nybyggnad av enfamiljshus med garage på fastigheten Norrvåga 2:20 i Järvsö, under förutsättning att, bland annat, den lada som finns på tomten och som av länsmuseet anser bevarandevärd, inte rivs.

* Oves golv och färg AB, Ljusdal, får positivt förhandsbesked för nybygge av ett handelshus på Stenhamre 17:16 i Ljusdal. Men för att bygglov ska kunna lämnas måste detaljplanen för området ändras.

* Albins leksaker vill sätta upp en skylt på staketet mot Systembolaget. BMR-nämnden tycker i stället att skylten ska sättas upp vid väggen. I annat fall måste Albins leksaker vänta på att nämnden antar en särskild policy beträffande skyltar.