Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bluffmakare kräver betalt

Flera personer har fått räkningar från skandalomsusade Royal Swiss Hotel, Njutånger, trots att de tidigare betalat.

En kvinna fick nyligen en räkning daterad 7 februari med krav att den skulle betalas inom tio dagar. Fakturan gällde en övernattning.

– Jag bodde på Njutångersgården en natt i början av augusti och betalade kontant direkt vid ankomsten, minns kvinnan.

Ändå fick hon en räkning med nytt krav på betalning. Kvinnan upplever kravet som mycket obehagligt och säger att hon blev skakis av fakturan. Hon vill även varna andra, eftersom fler kan ha fått sådana fakturor.

– Det finns en risk att man betalar i tron att man kanske glömt bort det, funderar hon och tillägger att det kan bli frågan om polisanmälan med anledning av fakturan.

Hon har nu bestridit fakturan och returnerat den till avsändaren efter att ha tagit kopia. Hon har också varit i kontakt med Njutångersgården.

Magnus Berglöf är föreståndare vid Njutångersgården, som i dag ägs av Per-Olof Söderberg, Stockholm.

– Det verkar som att de gör ett försök att få in mer pengar, säger han och syftar på de tidigare ägarna.

Magnus Berglöf känner till att åtminstone tre personer fått fakturor och han tror att det kan vara betydligt fler.

– Det verkar vara gamla incheckningsuppgifter, konstaterar han efter att ha varit i kontakt med folk som ringt och undrat.

Njutångersgården gick i konkurs i början av förra året med en brist på drygt fyra miljoner i boet. Konkursförfarandet har varit komplicerat. 2009 såldes Njutångersgården till det schweiziska företaget Notz Invest AG, som har haft Johan Stendahl som företrädare. Samma år upphörde skötseln av bokföring och betalningar till fordringsägare. Den 13 januari förra året klubbades konkursen.