Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bluff med bildäck

Fel person kvitterade en leverans med bildäck till en firma i Edsbyn häromdagen. Nu misstänks en kvinna för att ha annonserat ut dem till försäljning

Annons

Tolv nya bildäck skulle levereras till en firma på Yxkroken i Edsbyn häromdagen. Chauffören, som kom med däcken, frågande en kvinna på platsen var han skulle lasta av dem och fick besked av henne. Hon kvitterade också leveransen.

Kvinnan hade dock ingen anknytning till firman som hade beställt däcken och som väntade förgäves på dem. I stället upptäcktes det senare att däcken hade annonserats ut till försäljning på Blocket och i tidningen.

- Genom allmänhetens iakttagelser kunde vi lösa fallet, säger närpolischefen Helena Sundberg. Några hade hunnit säljas, men åtta av de tolv däcken har räddats och kvinnan är identifierad.

Åtta däck har nu återbördats till den rätte ägaren. Kvinnan som annonserade ut däcken och hann sälja fyra innan polisen ingrep, hävdar att det handlar om ett missförstånd.