Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blöt vårmarkad i Bollnäs – men till slut tittade solen fram

Under avslutningsdagen på söndagen tittade solen äntligen fram, åtminstone några korta stunder, över den regnpinade vårmarkanden i Bollnäs.

Efter fredagens och lördagens regnande var det fortfarande på söndagen ganska blött, och på sina håll lerigt, i gräset på Kolgården och Långnäs där de flesta av marknadens omkring 100 knallar höll till. Men utlagda spångar och träskivor där det var som värst löste problemet.

Kjell Malander var en av alla besökare under söndagsförmiddagen. Han är en riktig marknadsfantast, som gärna njuter av utbudet och stämningen.

– Ja, jag är en trogen marknadsbesökare. Det som lockar mest är utbudet av mat, det brukar alltid vara stort och bra. Sedan är ju den sociala biten väldigt rolig, jag känner så många så det blir "hej hej" mest hela tiden när man går omkring här.

Ville Celin, 8, och Benjamin Strandberg, 10, tog sikte på tivolit direkt när de anlände.

– Karusellerna är det bästa på marknaden. Vi kanske ska åka några nu snart, sade Benjamin.

Kompisen Ville höll med och tillade:

– Godiset är också bra.

Läs också: Småstadsliv på 30-årsjubilerande marknad