Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bloodbound på Europa-turné

Bollnäsbandet Bloodbound har fått en exklusiv möjlighet att åka ut som förband till den välkända gruppen Hammerfall under deras europaturné i april. Tack vare Joacim Cans, sångaren i Hammerfall, har nu möjligheten blivit verklighet för Bollnäskillarna.

Under hela april månad kommer Bollnäsbandet Bloodbound att turnera runt om i Europa tillsammans med det väl etablerade heavy metal-bandet Hammerfall. Tillsammans med Joacim Cans och de andra kommer Bloodbound att besöka ett antal städer runt om i Europa. Spelningarna kommer att äga rum i hallar och ishallar där Bloodbound ska vara förband till Hammerfall. Fler spelningar, bland annat på Irland, i England och Skottland, tillkommer efter turnén under april.

Men det är inte första gången Bollnäsbandet spelar ihop med Hammerfall. För ett och ett halvt år sedan var Bloodbound förband till Hammerfall under några spelningar i Tyskland, vilket Joacim Cans, sångare i Hammerfall, uppskattade det väldigt mycket. Cans är ett stort fan av Bloodbounds musik, samtidigt som banden kommer väldigt bra överens. Nu har alltså Bloodbound fått ytterligare en chans att visa upp sig i Europa och bo på en turnébuss i över fyra veckor.

- Det är jätteroligt att spela tillsammans med ett så bra band som Hammerfall med schyssta killar i bandet, tycker Fredrik Bergh, som sjunger och spelar synt i Bloodbound.

Turnén kommer att börja i Jönköping i Sverige för att sedan fortsätta ner mot Polen. I samband med turnén släpps även en ny skiva som heter "Tabula Rasa" och kommer att släppas i både Europa, USA och Asien i början av april.

Bollnäskillarna har spelat ett antal gånger på Sweden Rock-festivalen här i Sverige, men i somras var Bloodbound även ute och spelade i andra länder. Stor succé blev det när de spelade på rockfestivalen "Masters of the rock" i Tjeckien.

Nu hoppas killarna på en lika bra stämning som senast när de var ute i Europa.

Hela turnén går att följa genom killarna i Bloodbounds blogg på helahälsingland.se.