Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blommor stals från grav

En kvinna fick nyligen en bukett rosor stulna från sin mans grav på kyrkogården i Harmånger. Men på kyrkogårdsförvaltningen säger man att det hör till ovanligheterna.

En kvinna hemmahörande i Strömsbruk köpte tio rosor som hon tyckte var extra fina och satte på makens grav på Harmångers kyrkogård förra onsdagen. I lördags skulle hennes syster vattna dem och då var de borta. "Det är lågt att ta blommor från en grav", tycker kvinnan och berättar att det hänt henne en gång tidigare.

Torsten Engström på kyrkogårdsförvaltningen Harmånger hörde talas om ett fall av stulna gravblommor under våren, men menar att det hör till ovanligheterna.

– När det har hänt någon enstaka gång har vi misstänkt att det kan vara barn som tar blommor mot bättre vetande. Men det är som sagt ingenting som händer regelbundet, säger han.