Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blodspåren fällde Hudiksvallsbo - döms till fängelse

Det var blodspåren som ledde till den 43-årige Hudiksvallsbon. Nu döms han till fängelse för inbrott i Studiefrämjandets lokaler i Hudiksvall.

Mannen uppger att han helt saknar minnesbilder av de händelser som han påstås vara skyldig till den 4 november förra året på Furulundsvägen.

Där hade någon brutit sig in och stulit en dator, men samtidigt skurit sig och lämnat blodspår som identifierades via dna-analys. Den analysen visar att det med hög sannolikhet är 43-åringen eller en nära anhörig som lämnat blodspår i lokalerna.

Hudiksvallsbon erkänner däremot att han gjort sig skyldig till narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning och brott mot knivlagen. Hudiksvallsbon dömdes senast i januari för narkotikabrott och därför är det nu uteslutet med annat än fängelsestraff anser Hudiksvalls tingsrätt som dömer mannen till två månaders fängelse.