Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blödande man sökte hjälp på gymnasiefest

Sebastian Benaouda arbetade som entrévärd vid Kulturens hus då han fick se en blödande person komma springandes mot honom.
Strax innan hade minst två personer varit inblandade i ett bråk i närheten, där en 18-årig man avled av sina skador.

Annons

Under fredagskvällen hölls det en gymnasiefest i Kulturens hus och det var många ungdomar på platsen. Bara ett par hundra meter därifrån inträffade ett bråk som slutade med att en 18-årig man bragdes om livet och att en 17-årig pojke skadades.

– Det kom en kille nerspringande mot oss och skrek att han hade blivit knivstucken. Jag hann se att han blödde sen ramlade han ihop, säger Sebastian Benaouda som arbetade som entrévärd vid gymnasiefesten.

TV+TEXT: Ung man död i bråk – polisen utreder mord

Läs mer: Åtta unga anhållna efter förhör om mordet

Då polisen redan fanns på plats utanför festlokalen kunde han snabbt påkalla patrullens uppmärksamhet.

Med hjälp av sin tröja såg han till att hålla tryck mot det blödande såret i väntan på ambulans.

– Polisen agerade snabbt och spärrade av på platsen. Tillsammans hjälptes vi åt att hålla tryck mot bröstet, säger Sebastian Benaouda.

TV+TEXT: Polisen har hämtat in nio personer

Han beskriver att det var många ungdomar på platsen och att stämningen blev lätt tumultartad med mycket skrik efter händelsen. När ambulansen anlände tog de över räddningsarbetet och körde den skadade mannen till sjukhus.

– Jag hoppades bara att han skulle få komma till sjukhus och att han skulle klara sig. Men ambulanssköterskan sa att det skulle gå bra. Jag har inte riktigt kunnat koppla bort det som hände än, säger Sebastian Benaouda.

Läs mer: Staffangymnasiets rektor chockad – "Vi har en krisplan"

Läs mer: Krisgrupp på Staffangymnasiet för de som vill prata