Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blixtkrönika: Laget som får oss att hoppas på ny bragd

TV-puckhög, kramkalas och en rörd Leif Boork.

Damkronorna reste sig på nio och är nu i en OS-semifinal. Jo, jag vill kalla det en bragd.

Sverige var nere i brygga efter två perioder och Finland borde haft en större ledning än 1–0 om inte om funnits. I detta fall handlade det om supermålvakten Valentina LIiana Wallner som återigen gjorde en kanonmatch.

Sedan i den tredje perioden sade det pang, pang och pang och för första gången på sju år hade Damkronorna besegrat Finland i ett mästerskap.
För andra gången på åtta år ska Sverige möta USA i en OS-semifinal.
Oj, vad det jublades i det svenska lägret.

Den här matchen, eller rättare sagt tredje perioden, kan bäst besktrivas som en svensk damhockeyklassiker där Sverige inledde i ett furiöst tempo, tryckte tillbaka finländskorna och vände matchen till ledning, men firade för länge och Finland behövde bara 12 sekunder på sig att kvittera.
Sedan bombade Emma Eliasson in ledningsmålet och med knappa minuten kvar kunde Emma Nordin göra 4–2 i tom kasse och glädjescenerna i det svenska båset var enorma. Den som kramades mest var nog Leif Boork.
Att plocka in Leif Boork i tränarstaben kan vara det smartaste krav SOK någonsin ställt.

Det här laget har numera struktur, smartness och han har fått spelarna att lyssna och dessutom ställa upp på de idéer han presenterar.
"Klokaste människa jag träffat", sa Emma Nordin.

En sak till: den internationella damishockeyn förtjänar en högre domarstandard. Det har varit alldeles för dåligt i den här turneringen.