Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blixt och dunder för Flodin

I fjol satte brutna fingrar och brutna nyckelben stopp för racingkarriären. Men nu är Patrik Flodin på gång igen. Första helgen i maj kör han första SM-deltävlingen i V8 Thundercars på Ring Knutstorp.

Anmälan är redan inskickad. Första SM-deltävlingen körs på Ring Knutstorp den 3–4 maj. Och då ska Patrik Flodin stå på startlinjen.

– Jag skulle ju köra redan i fjol, men så skadade jag mig och missade tre tävlingar, så en annan kille hoppade in och körde i stället. I höstas började vi planera igen, så nu ska vi prova utan att jag bryter något, säger Flodin.

Han kommer att köra för team Bring Racing, samma team som var tänkt att han skulle köra för i fjol.

– Det ska bli jäkligt kul att få köra, och jag är mycket tacksam för Bring Racing som ger mig den här chansen, säger Flodin.

Redan i fjol var Flodin och körde på Ring Knutstorp, något han tycker känns bra nu när serien startar på just den banan. Men han ska hinna testa bilen på Mantorp Park den 25 april. Han testade på Mantorp även i fjol – med brutet nyckelben.

– Så jag styrde mest med bara en hand. Men jag har kört på Mantorp förut, och på den banan är jag bättre än någon annan. Det tar lite tid innan man får in snitsen. Man ska nöta många varv innan man lär sig hitta rätt linjer. För här pratar vi inte om sekunder, här är det tiondelar och hundradelar av en sekund. Det är tajt som tusan, säger Flodin.

– Rally och racing är så olika. I racing ska man åka varje varv likadant och jaga hundradelar hela tiden. I rally är man helt själv. Gör man ett misstag kan man ta igen det. Det är betydligt svårare i racing. Men båda två är roliga på olika vis.