Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blixt men inget brott bakom husbrand

Det var ett blixtnedslag som vållade den dramatiska branden på Norralavägen, på söndagen. Brottsmisstankarna avskrivs därmed.

Det finns inget brott bakom söndagens villabrand på Norralavägen.

- Brandorsaken var att blixten slog ned, gick in i elen och slog ut säkringarna, säger förundersökningsledare Sune Nordh, Söderhamnspolisen.

Kriminalteknikernas undersökning av det eldhärjade tvåvåningshuset på Norralavägen visar att branden har en naturlig förklaring. Alla misstankar om ett eventuellt brott kan därmed avskrivas.

Vid lunchtid på tisdagen hade kriminalteknikernas undersökning av huset fokuserats till källaren. Det var också där man fann det proppskåp som gav förklaringen till brandorsaken.

Branden utbröt strax före klockan 18.00 på söndagskvällen. Vid tillfället hade ett lokalt våldsamt, men mycket begränsat åskväder brutit ut, med hagel och slagregn som vräkte ner.

Det har till polisen framförts misstankar om att branden skulle vara anlagd och en hämndaktion för en tidigare händelse i Söderhamn. Men den teorin kan nu avskrivas.