Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blivande kock bjöd på turkisk mat

Jasmine Bergström vill bli kock. Därför bjöd hon på turkisk lunchbuffé på Forsa folkhögskola. Det var avslutningen på ett projektarbete om turkisk mat.

Annons

- Det har varit intensivt, men otroligt givande och intressant, säger Jasmine Bergström.

Kön med elever och lärare ringlar sig lång. Doften från kryddorna blandas i luften. Och många är sugna på att prova det turkiska köket.

En av dem var elevrådets ordförande Anders Karlsson.

- Det var väldigt nytt, men gott, säger han och hade tidigare bara ätit grekisk mat från det området i världen.

Jasmine Bergström håller på att läsa upp betygen på den högskoleförberedande kursen. Nästa höst ska hon söka till kockskolan.

- Det är något jag alltid haft med mig. Mamma har varit kock, säger hon och berättar att de lagat mycket mat i familjen.

Så när kursdeltagarna skulle göra ett fördjupningsarbete om medelhavsområdet, bestämde sig Jasmine för att göra ett projekt om turkisk mat.

Till sin hjälp har hon haft Cevryie Arslan och hennes kurdiska familj. De lagade maten till buffén.

- Jag har fastnat för deras kokkonst, deras rätter, kryddor och allting, säger Jasmine Bergström.