Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blicka norrut

En ny regional fråga borde få oss att lyfta blicken norrut mot Sundsvallsområdet. Regionen har en kompetent sjukvård, en tung arbetsmarknadspotential, högt rankad högskola.

Landstinget är utan tvekan i behov av en strukturomvandling. Värnandet om att få sitta kvar vid den politiska maktens köttgrytor har tyvärr gör att personal och vårdtagare får betala ett högt pris.

Knapp och company har tidigt låst sig för att tillhöra en storregion söderut. Detta har gjort att man vid Gävle sjukhus fått kalla fötter och via politikervänner och tjänstemän nu försöker se om sitt hus för att kunna behålla sin ställning i den tänkta regionen. Tack och lov fick inte Knapp och Company respons av alliansregeringen att bilda sin region för att gömma förfallet i Landstinget Gävleborg. Nu florerar protestlistor och det planeras protestmöten.

En ny regional fråga borde få oss att lyfta blicken norrut mot Sundsvallsområdet; hanteringen och samverkan gällande det nya ramdirektivet för hantering av grundvattnet samt sjöar och vattendrag till Bottenhavet. Huvudkontoret som ska leda arbetet är förlagd till Sundsvall-Härnösand. Regionen har en kompetent sjukvård, en tung arbetsmarknadspotential, högt rankad högskola, turistnäring värd namnet samt en landsbygdshantering som är glädjande.

Mjuka upp de förstelnade nackarna, lyft blicken till gagn för hälsingarna. Bjud in regionens talesmän till dialog inför ansökan om storregionbildandet 2014.

Sven-Olof Westin (FPL)

Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel