Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blender avstod skumpa för ny spelning

/
  • . Blender stannar kvar i tävlingen och i Strängnäs. Att bli finalist i Dansbandskampen smäller högt . Rickard André, Robert Norberg, Maria Persson, Lasse Lundberg och Magnus Åkerlund timmarna före sändning.Foto:Scanpix

– Vi är toppenglada men vi befinner oss inte i något segerrus.

För Lasse Lundberg och hans fyra medspelare blev det ingen relax dag två. Plikten kallade. Först inspelning av finalvinjett i en tevestudio i Stockholm och därefter väntade söndagsdansen i Skultuna.

Annons

Den ordentliga efterfesten får alltså vänta. Förhoppningsvis bryter den ut efter klockan 21.30 på lördag.

Blender gick inte helt oväntat till slutfinal och knep den sjätte platsen. Där omger fem starka motståndare det ambitiösa, danssvängiga och musikaliska Hudikbandet. Superlativen lånade av jurytrion Magnus Carlsson, Thomas Deutgen och Melissa William, som delade ut högsta poäng utan en enda randanmärkning.

– Det kändes jättebra. Det vara bara att slicka i sig berömmet och hösta in ett kvitto att sju års hårt arbete som ett professionellt heltidsband ger resultat, konstaterar en lycklig med sansad kapellmästare, medan turnébussen rullade mot nytt uppdrag.

Och vägen till lördagens megaframgång kantas av andra utmärkelser. Bandet eller enskilda medlemmar har vid fyra tillfällen tilldelats Guldklaven, dansbandsbranschens eget galapris.

– Men det går inte att mäta med genomslagskraften i Dansbandskampen, säger Lasse Lundberg

Uppladdningen inför lördagen den 19 december följer mönstret från förra veckan. Bandet stannar två dagar i Stockholm för att repa in de två tilldelade finallåtarna. Den första ett känt stycke, som de visserligen aldrig haft själva på repertoaren. Men det oroar inte Lasse Lundberg. Inte heller att samtliga i andra omgången får kämpa med en helt nyskriven låt .

Två finalister kände de på pulsen nu i lördags. Playtones och Titanix fångade visserligen in fler tittarröster men de är inte omöjliga att besegra enligt Blendergänget.

– Finalfältet är jämnare i år. Ifjol var det ingen annan som kunde matcha Scotts och Lars-Christers. Nu är det en mer öppen historia, bedömer Lasse Lundberg.

Mer läsning

Annons