Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blekt igen av Rengsjö

En mardrömsstart i båda halvlekarna – och en billig utvisning.
Det var inte mycket som gick Rengsjös väg i mötet med tabellettan Valbo.
– Det är jobbigt att alltid behöva jobba ur underläge, säger tränaren Peter Svensk.

Det tog inte ens en halvminut innan Valbo hade gjort 1–0. En tung start för ett lag som spelar med stukat självförtroende.

– Första målet är bedrövligt av oss att släppa in, konstaterar Peter Svensk, som efter att chocken lagt sig fick se sitt lag spela upp sig betydligt.

Och efter 45 minuter så fanns det gott hopp om kvittering efter paus. Men då kom nästa kalldusch. Sex minuter in så kunde Alexander Sjöström utnyttja ett tamt hemmaförsvar och chippa in 2–0 bakom Olov Linck i Rengsjös mål.

Och efter knappa 70 minuters spel kom nästa motgång. Backen Jens Sigfridsson fick en smäll i eget straffområde och knuffade till sin motståndare som stöp i backen. Domaren Johan Thalin visade ut Sigfridsson – och gav Valbospelaren gult kort.

– Det var onödigt av mig att knuffa honom, men samtidigt så filmar han, för det var ingen hård eftersläng. Men samtidigt så är det fel av mig att ens ge honom chansen att filma till sig det här, säger Sigfridsson.

Utvisningen gjorde att Rengsjö fick stuva om lite i laget och gå ner på en trebackslinje. Och helt plötsligt så började man hota på allvar.

– De backade väl hem lite också, men visst fick vi lite bättre tryck i spelet. Det är bara det att vi stressar för mycket sista tredjedelen och har svårt att skapa något, säger Peter Svensk.

Bästa läget i slutforceringen fick Christian Törnros som kom loss utanför Valbos straffområde. Men i skottögonblicket hann en framstörtande Valboförsvarare fram och täckte undan.

Eftersom Hofors, Sund och Brynäs vann sina matcher så hårdnar det i tabellens bottenskikt.

– Det måste hända något radikalt, men jag har ingen formel för det. Det är tufft, men samtidigt så skakade vi alla lag under våren, säger Peter Svensk.

Och skulle det inte bli någon bättring så har ju Rengsjö sitt nödnummer – det som går till Robert Bronegård...