Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blåvit kväll på Bollnästravet – och nytt banrekord i Grand Prix-försök

Han är en stor häst i flera avseenden, Timo Nurmos-tränade Tesio. Nu vann han tillsammans med Jorma Kontio ett försök till Norrlands Grand Prix – och gjorde det dessutom från utvändigt ledaren via 1.11,0 sista tusen.

Segertiden blev nya banrekordet 1.13,1a/2 140 meter.

– Han har varit bra varje gång men speciellt de två senaste starterna då han tävlat barfota fram och blivit lite snabbare, sade Jorma Kontio.

V64-omgången inleddes av Blue Line och Kaj Widell, som precis som Kontio kör i blå-vitt. Blue Line höll säkert undan efter tidig ledning.

– Den har jätteform den här hästen, sade Kaj som körde även senast som trea bakom Usain Swing och Premiere Kronos. Tränar gör Solängetamatören Kenneth Häggström.

Kaj bytte sedan häst till Christer Vidells Mayhem och körde sig till ledningen efter 450 meter och hade allt under kontroll sedan han fått öppna med ett 1.20-varv.

– Det var lite repris på förra loppet, menade Kaj.

Jennifer Persson gick upp i ledningen i Trav Gävleborgs Montéserie genom att vinna med Queasy, tränad av Pasi Aikio.

– Det är inte så svårt att vinna när man får rida sådana här djur, sade Jennifer.

Bergsåkersamatören Martin Lundahl kör även han i blå-vitt och hade en fin kväll med en dubbelseger. Inom V64 vann han med Stjärnvira som ledde större delen av loppet och hade lite tur med ett par konkurrenter som galopperade.

– Hon skuttade och for så det var inte alldeles bra, men hon springer till mål i alla fall, menade Martin.

I treåringsloppet för kallblod bjöd han på en spännande duell mot favoriten B.W.Sture med sin Pyrmo. Senast de möttes vann den förstnämnde sedan Pyrmo galopperat i ledningen inne på upploppet. Nu stod Martin Lundahls talang på benen hela vägen och då kom inte B.W. Sture förbi. Segertiden blev 1.30,4/2 140meter.

– Jag tycker att jag har en bra häst och hoppas på en fin sommar, sade Martin Lundahl.

Noterbart är att båda treåringarna är efter Moe Odin och har Järvsöfaks som morfar. Fastställde V64-utdelningen gjorde Ulf Ohlsson med Reijo Liljendahls-tränadeTop Of The World som från utvändigt sänkte favoriten Mellby Demon.

– Jag tänkte att jag måste köra framåt om jag vill få något med och jag hade en positiv känsla när vi svängde in på upploppet, sade Ohlsson efter segern på 1.12,4a/1 640 meter.

Det kördes även ett försök till Norrlands Elitserie för 3-åringar och där tog Per Lennartsson-tränade Electric Light fjärde raka segern från debuten och möjligen den enklaste hittills.

Ett annat lopp för de varmblodiga 3-åringarna vanns av välstammade Under The Table och Kenneth Haugstad. Roger Walmann tränar vinnaren som hade lite tur då han var passerad av favoriten Global Trustful när denne slängde sig i galopp.

– Han sprang och slog sig på knäna så jag kunde inte köra för fullt genom svängen, sade Haugstad och antydde att han inte kände sig slagen i det läget.

Segertiden blev 1.16,5a/2 140 meter. Olle Alsén inledde kvällen bakom Cadillac Carjan som följde upp en tredjeplats i årsdebuten med en säker spurtseger via 1.15,5 sista tusen.

– Det är en häst vi trott väldigt mycket på, men det har också varit mycket nerver. Nu går han neddövad och han fick dessutom vänta ett halvår på årsdebuten och har kanske mognat lite, sade Olle Alsén.

Marcus Shön avrundade kvällen genom att leda från start till mål med Stefan Melander-tränade Brake To Vacate som tog första segern i sextonde starten.