Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bläsmålativoli har öppnat portarna!

Politikerna inom Bollnäs förvaltning vill skapa ett stort tivoli av staden inom 50-skyltarna med fyra ståtliga insläpp från norr, öst, syd och väst i stället för att tillåta ett liv för människor som vill bo utanför citykärnan.

Oavsett partifärg så gör beslutsfattarna i kommunen så ekonomiskt dåliga affärer att familjeförsörjare med samma dårskap skulle få gå ifrån hus och grund om de gjorde det samma.

Är kommunen beredd att ge det dubbla priset vid återköp för våra sopor och avloppsvatten än vad vi betalar kommunen, så gärna för oss! Om ni förstår liknelsen med Brotorget. Det går nog att använda det som gödsel. Förlåt, det luktar ju!

Men det är klart. Alla pengar måste gå till alla nya etablissemang som en storstad som Bollnäs behöver för att kunna hävda sig internationellt! Till exempel kulturhus och inomhusarenor.

Samt att vårda kontakten med fjärran länders potentater i stället för att sköta sitt eget på ett bra sätt.

Vad var det romarna sa!? Jo, ge folket underhållning så känner de inte hungern gnaga i magen.

Nej, lägg i stället pengarna på byskolor, tandvårdsinrättningar, sjukvård och andra nödvändiga sociala inrättningar som alla oavsett ålder och status förr eller senare kommer att behöva i livet i stället för att ständigt brandskatta de mindre orterna inom kommunen på sådana inrättningar! Vet ni om att vägen är lika lång oavsett från vilken punkt man startar?

Nej, i stället satsas det hur mycket som helst i arenor av olika slag och kulturella center där ett mindre antal av kommunens innevånare har sina intressen.

Låt i stället det privata kapitalet satsa!! Eller är det så illa att dessa satsningar inte kommer att bära vinst och därför finns det inget intresse! Utan blir bara ständiga förlustkällor med höjd skattesats som följd för alla inom kommunen boende?

Betänk då att mer än hälften av dess innevånare bor utanför centralorten!

Kanske är idén att öronmärka skattekronorna från dessa innevånare så att de kan få cykelvägar och annat som byggs inom 50-gränsen! Samt ett mycket bättre underhåll av befintliga vägar och byggnader. Eller har styrande tänkt sig att bjuda ungdomar boende utanför city på resor fram och tillbaks från sina hemorter vid den tid på dygnet som passar dem och behövs som bäst? Och är då myndigheterna beredda att ta den bevakning som behövs till följd av att trycket på citykärnan vid en sådan anstormning?

Och, varför inte fråga innevånarna vad de vill och ta detta i beaktande innan beslut ska tas i berörda frågor!

Kalla mig för vad som helst men inte (by)politiker! För dem har vi tappat förtroendet för oavsett om de bor inom eller utanför citykärnan! De lovar inför val, men håller inte vad de lovar efteråt!

Jag hade inte tänkt ge mig in i denna debatt, men hoppas att de styrande får sig en tanke att de inte gör som de vill utan att folk reagerar!

Kaj Unger, Arbrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel