Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blanda inte hyacinter och mat

Så var det då dags igen! På söndag är det första advent och en traditionsfylld tid ligger framför oss.

Annons

Men det är också en svår tid för oss allergiker. Trots att det finns tre fina blomsteraffärer i Ljusdal där jag bor har mataffärerna valt att ändå sälja hyacinter. I onsdags skulle jag handla mat på lunchen och möttes av flera vagnar hyacinter vid entré och kassor.

Sen när blev våra mataffärer även blomsteraffärer? Jag fick slita åt mig det jag skulle ha och springa till kassan, men lika fullt sitter jag nu här på jobbet en timme senare och kippar efter luft. Tack och lov har jag vänner, föräldrar och kollegor som kan hjälpa mig att handla, men de som inte har det då?

Jag gissar att man som handlare tycker att man gör sina kunder en tjänst med att erbjuda blommor, men vi som inte kan handla då? Jag tar gärna emot tips på mataffärer utan hyacinter om det finns sådana så även jag kan må bra fram till jul – även om jag behöver mjölk.

Åsa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel