Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikolycka i Söderhamn – motorcyklist har fått livshotande skador

En motorcykelolycka inträffade på onsdagseftermiddagen på E4 vid den norra infarten till Söderhamn. En man från Tyskland har fått mycket svåra skador i olyckan.

Annons

Uppdatering: Vid tiotiden på torsdagsförmiddagen var mannens tillstånd fortfarande kritiskt. Han ska flyttas från Hudiksvalls sjukhus till Uppsala Akademiska sjukhus för vård.

Vid 14-tiden på onsdagen inträffade en svår motorcykelolycka på E4 i Söderhamn. Det rör sig om en singelolycka där en ensam förare har drabbats. Motorcyklisten, en man från Tyskland som är i 25-årsåldern, har kört omkull och sedan fastnat i vajerräcket.

Mannen är mycket svårt skadad. Han fördes i ambulans till Hudiksvalls sjukhus, där vårdpersonal kunde konstatera att hans skador är kritiska, det vill säga livshotande. Han opererades under onsdagskvällen och enligt polisen kommer han troligtvis sedan flyttas till ett annat sjukhus. Klockan 21.15 meddelade sjukhuset att mannens tillstånd fortfarande är kritiskt och att han fortfarande vårdades på Hudiksvalls sjukhus.

Polisen har begärt hjälp från tysk polis att underrätta mannens anhöriga.

Det mesta tyder enligt polisen på att mannen fått ett kast med motorcykeln av någon anledning och han kört in i vajerräcket.

– Det är oklart vad som har skett då ingen har sett olyckan. Det är förbipasserande som har ringt in om att det ligger en motorcyklist under vajern, säger räddningstjänstens insatsledare Dan Berg.

Det var totalstopp i båda riktningar på vägen medan räddningsarbetet pågick.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning