Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio ton kött spreds vid kyrkan

/
  • Trafiken dirigerades om, genom Bergsjö, efter olyckan.
  • Döda djurkroppar låg spridda över hela vägen intill kyrkogården.

När tradaren skulle svänga vänster vid Bergsjö kyrka välte släpet och tio ton slaktkroppar spreds över vägen och orsakade kaos i trafiken.

Annons

Olyckan inträffade vid 12-tiden på onsdagen. En långtradare på väg från Delsbo till Ilsbo och Stockholm, fick tvärstopp vid T-korsningen i centrala Bergsjö.

– Föraren, som var ensam i bilen, säger att något havererat och att skåpet på släpet välte av. Det kan vara bälgen som håller nivåregleringen, men det är ändå märkligt att skåpet välte av, säger Stefan Trönnhagen, polis i Nordanstig.

Under eftermiddagen fick kropparna bärgas från platsen. Se TV-inslag från bärgningen här.

Bilen hade hämtat kött vid Delsbo slakteri och ytterligare varor i Grängsjö, och var på väg till SMP. Kylförvaringsskåpet for in i järnstaketet som omger kyrkogården, och lasten – cirka 10 ton kött– spreds på vägen.

– Det var värt kring 250 000-300 000, och troligen får allt kasseras, säger Stefan Trönnhagen, som tror bärgningsarbetet kommer att ta några timmar.

Trafik från söder som skulle kört över Bergebron omdirigerades genom Bergsjö och ut vid Vade. Under bärgningsarbetet ska vägsträckan stängas helt. Polisen har inga misstankar om brott.

– Det var ju en väldig tur att han inte fick möte, eller att någon försökte köra förbi när skåpet välte av, säger Stefan Trönnhagen.

Mer läsning

Annons