Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort sökpådrag vid Renbron i Bollnäs

Under natten mot söndag inkom ett larm till SOS att en person ska ha hoppat från Renbron i Bollnäs. Polis, räddningstjänst och ambulans har varit på platsen under natten. De har ännu inte hittat någon person.

Annons

Enligt tre vittnen ska en person ha hoppat från Renbron i Bollnäs under natten mot söndag.

Johan Berggren insatsledare vid räddningstjänsten säger att det varit ett stort sökpådrag. Där polis, ambulans och räddningstjänst varit inblandade.

– Tre vittnen har larmat och sagt att de sett en person som hoppat från Renbron, vi har sökt efter den här personen man har efter en och en halv timmes sökande ännu inte hittat någon, säger Johan Berggren.

Vakthavande befäl Paul Edenström vid Gävleborgspolisen säger att det är oklart om personen har ramlat från bron eller hoppat. Vad som talar emot en eventuell olycka är ett skyddstängsel.

Räddningstjänsten har gjort bedömningen att det är ett fall på 8-10 meter och ett vattendjup på en och en halv meter, säger Paul Edenström.

– Räddningstjänsten begärde att vatten skulle sänkas så det skulle gå lättare med sökandet men ännu har inga spår hittats, säger Paul Edenström.

Sökandet har för natten upphört. Men en anmälan om en försvunnen person är upprättad.

Under söndagen säger Paul Edenström att de ska be om hjälp av antingen Stockholmspolisen eller Östersundspolisen att söka av området med helikopter.

Uppdatering söndag 11.15

– Det kommer att komma en helikopter snart och hjälpa till med sökandet. Oklart om det blir Stockholm eller Östersund, tar lika lång tid för båda att åka dit. Sökandet fortsätter, säger Johan Frediksson, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Räddningstjänst, brandbil, genrebilder

Mer läsning

Annons