Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorcyklist körde av vägen – allvarligt skadad

En singelolycka med en äldre man på motorcykel inträffade i Flästa, Arbrå, Bollnäs kommun, på tisdagseftermiddagen. På onsdagen meddelade sjukhuset att han skadats allvarligt.

Annons

Uppdatering: På torsdagen meddelade sjukhuset att mannen flyttats från intensivvårdsavdelningen till kirurgavdelningen. Läget beskrivs som stabilt, men mannen är i fortsatt behov av vård.

SOS larmades om olyckan klockan 15.35 på tisdagen.

Den ska ha skett i höjd med skylten till Flästabadet.

Per Wikblad, insatsledare vid Bollnäs räddningstjänst, fick direkt efter olyckan återkoppling av Arbrås insatsledare som ryckte ut med sin styrka. Enligt insatsledaren ska mannen ha skurit ut på vägrenen i en svag kurva och sedan har motorcykeln kört i diket.

När Arbrås räddningstjänst och ambulansen kom fram till olycksplatsen var föraren, en man i 75-årsåldern, kontaktbar. Men räddningstjänsten kunde inte säga något om mannens tillstånd.

På onsdagseftermiddagen lämnade Hudiksvalls sjukhus ifrån sig en patientskaderapport om mannen. Enligt denna är han allvarligt skadad och fortfarande inlagd på vårdavdelningen.

Mannen är enligt räddningstjänstens uppgifter hemmahörande i norra Hälsingland och hade inte med sig någon passagerare vid olyckan.

Ambulanspersonalen lade mannen på en spineboard och körde honom till Hudiksvalls sjukhus.

Vägen var enligt Trafikradion avstängd i båda riktningarna under räddningsarbetet.

– Det är en så pass liten väg så jag tror inte att det blev några större bekymmer för trafiken. Räddningsarbetet gick också väldigt snabbt, cirka 30 minuter, säger Per Wikblad.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

■■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta helahälsingland.se via telefon: 0650-355 55, e-post: tips@helahalsingland.se eller använd Tipsa-tjänsten.

Mer läsning

Annons