Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larm om kollision med tåg – barn kan ha ramlat ut från tågdörr

SOS larmades om en kollision eller urspårning av tåg i Hudiksvall på tisdagskvällen. Först befarades ett barn ha ramlat ut från en tågdörr, men efter nödstopp och inräkning av passagerarna stod det klart att alla var ombord.

Annons

Vid kvart över åtta på tisdagskvällen fick SOS ett larm om att ett tåg som hade avgått 20.02 från Hudiksvalls station hade spårat ur eller kolliderat strax efter att det hade avgått.

SOS fick ett larm kvart över åtta på tisdagskvällen.

Enligt uppgifterna till SOS framgick det att det kunde vara ett barn som hade ramlat ut från tåget genom en tågdörr.

Enligt larmet kunde det vara så att ett barn hade ramlat ut från en tågdörr. Men efter att tåget hade stoppats och passagerarna räknats in stod det klart att alla var ombord.

Hudiksvalls räddningstjänst ryckte ut och åkte först till centralstationen. Sedan skickade räddningstjänsten ut personal som placerade sig på flera olika ställen längs rälsen i riktning norrut mot Gnarp för att kunna stoppa tåget när det skulle passera.

Läs även: Larm om flerfordonsolycka i Sörforsa

– Det var två personer som hade stått på tågperrongen och sett att en dörr på tåget stod fortsatt öppen på en av vagnarna när det avgick norrut. Sedan hade de sett när tåget börjat rulla att ett litet barn sprang förbi den öppna dörren inne i tåget. De blev oroliga att barnet sedan kunde ha ramlat ut i farten och larmade därför SOS, säger Martin Eriksson, insatsledare på räddningstjänsten i Hudiksvall.

Han berättar att räddningstjänsten sedan fick tag i tågpersonal som såg till att tåget stannade. Personalen räknade sedan in alla passagerare och kunde därefter konstatera att ingen saknades och att inget barn hade ramlat ut.

Räddningstjänsten begärde stopp i tågtrafiken tills de hade fått detta bekräftat och till dess att de hade hunnit meddela sin egen personal att flytta sig från spårområdena.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons