Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krockade med älg och långtradarsläp

/

En kvinna i 25-årsåldern fick föras till sjukhus efter att hon först kört på en älg och sedan rakt in i ett långtradarsläp.

Annons

Olyckan inträffade på E4 på Styvjerakan strax norr om Söderhamn i norrgående körfält. Kvinnan kom körande norrut när en älg springer ut vid en parkeringsficka där långtradaren står parkerad. Bilen kör på älgen med fronten så att framrutan går sönder och taket trycks ner. Älgen dör omedelbart.

Sedan fortsätter bilen över ett litet dike och rakt in i sidan på långtradarsläpet som är lastad med kalk.

I långtradarens förarhytt ligger chauffören och sover. Han hör en kraftig smäll, klär på sig och går ut. Då hittar han kvinnan liggande utanför bilen och larmar. Räddningspersonal kommer till olyckplatsen och tar hand om kvinnan som är vid medvetande och talbar.

Hon förs med ambulans till Hudiksvalls sjukhus. Där konstaterades att hon drabbats av lindriga skador och men fick ligga kvar på en vårdavdelning.

Räddningstjänsten var fortvarande kvar vid olycksplatsen vid 02.30-tiden för att sanera. Det var dock ett problem, långtradarchauffören fick inte flytta på lastbilen på grund av körtidsreglerna. Vilket gjorde att brandmännen hade svårt att komma åt och sanera där långtradaren var parkerad.

Trafiken kunde i stort sett flyta på normalt under räddnings- och bärgningsarbetet. Bilen kvinnan körde blev helt demolerad. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Mer läsning

Annons