Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre par hade änglavakt på E45– lindrigt skadade efter volt över bro

En bil med ett äldre par körde in i ett vägräcke på E45 vid bron över Björnån, norr om Fågelsjö. Bilen voltade och flög över hela bron och landade på taket. Passagerarna klarade sig med lindriga skador, enligt räddningstjänsten.

Annons

Vid 16.30-tiden på söndagseftermiddagen färdades en bil med ett äldre par norrut på E45. I höjd med Björnån norr om Fågelsjö, körde bilen av oklar anledning in i ett vägräcke. Bilen voltade och ska därefter flugit över hela bron för att slutligen landa och bli liggande på taket i norrgående riktning.

– Bilen har nog flugit en 25 meter utan att landa skulle jag kunna tro, säger Peter Nystedt, räddningsledare som menar att bilen lika gärna hade kunnat åka ner i Björnån.

Änglavakt. Bilen ska ha flugit över bron och landat på taket på andra sidan. Men de två passagerna ska ha klarat sig med lindriga skador, uppger räddningstjänsten.

– Ja, om de landat på fel sida vägräcket hade de åkt rätt ner i Björnån,

Men de två passagerna hade i det närmaste änglavakt för efter olyckan kunde de själva ta sig ur rejält tillbucklade bilen med lindriga skador, enligt räddningstjänsten. Ambulansen förde sedan det chockade paret till hälsocentralen i Sveg.

Efter olyckan stoppades trafiken i båda riktningarna, men efter en halvtimme hade räddningstjänsten dragit bilen till sidan av vägen.

Strax efter klockan 17 kunde trafiken färdas på som normalt.

Bilen flög över bron över Björnån och blev liggande på taket.

I en tidigare version av artikeln framgick det att olyckan inträffade på Stensjövägen, väster om Fågelsjö, men detta var felaktigt.

Mer läsning

Annons