Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott på Söderhamns Motorsällskap: "De har tagit allt löst i båten"

I helgen klippte en eller flera tjuvar upp ett stängsel till Söderhamns Motorsällskaps område. De stal allt av värde i en båt och förberedde att stjäla en båtmotor. – Det gäller att folk har uppsyn, säger Per-Arne Åkerström.

Annons

Stölder ur båtar blir allt vanligare. Båtbatterier, reglage och hela båtmotorer är vanliga objekt som stjäls.

Hålet i stängslet gör det lätt för tjuvarna att ta sig in och ut.

– Jag tror att det är hälare som har en önskelista på saker de vill ha som sedan personer stjäl på uppdrag av dessa hälare, säger Per-Arne Åkerström som är ordförande på Söderhamns Motorsällskap.

Läs också: Stöld ur båt i Sandarne

I helgen hade en eller flera tjuvar klippt upp ett stängsel som inhägnar Söderhamns Motorsällskaps hamn. En båt blev utsatt för ett inbrott.

– De har tagit allt löst i båten och börjat lossa på bultarna till båtmotorn. Den här båtmotorn är en lite äldre tvåtaktare som tjuvarna vanligtvis inte försöker stjäla. Jag tror de hade tänkt komma tillbaka och hämta den senare. Vanligtvis försöker de stjäla nya fyrtaktsmotorer, säger Per-Arne Åkersström.

Per-Arne Åkerström ska se till att stängslet lagas.

Fyrtaktsmotorerna som är de mest attraktiva objekten för tjuvarna att stjäla kan kosta mellan 100 000 och 200 000 kronor enligt Per-Arne. Söderhamns Motorsällskap är vanligtvis inte så hårt utsatta för stölder och inbrott. Men Per-Arne Åkersström tycker att det är viktigt att folk håller uppsyn.

– Båtklubbar och bryggor ligger ofta i områden där det inte är så mycket folk. Det är svårt att upptäcka tjuvarna men det är viktigt att folk är vaksamma, säger han.

Läs också: Ny stöld av motorer – båtar drogs upp på land: "Redan uppe i nio stulna motorer"

En gångstig som går från Stugsund in till centrala Söderhamn planeras att byggas genom motorsällskapets område. Per-Arne Åkerström tror att detta kommer minska risken för brott i området.

– Förhoppningsvis kommer folk röra sig mer i området på de timmar då vi inte är här. Då kommer antagligen inbrotten minska, säger han.

Mer läsning

Annons