Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunne Kenny hittades av polisen i Söderhamn

Kenny Wengelå var på väg att hälsa på släkten i Bollnästrakten på torsdagen – men dök aldrig upp. Polisen utfärdade zonlarm efter honom och på fredagskvällen anträffades han av en polispatrull utanför Söderhamn.

Annons

I går satte sig Kenny Wengelå i sin bil för att åka från Gyttorp norr om Örebro och hälsa på sina släktingar i Bollnästrakten. Men han kom aldrig fram.

– Det senaste vi har är att hans kontokort användes vid en bensinstation i Ockelbo. Förutom det är han försvunnen, säger Peter Persson på polisen i Örebro, på fredagskvällen.

Både familj och polis sökte efter 64-årige Kenny Wengelå och ett zonlarm utfärdades.

Kenny Wengelå var på väg mot Bollnäs när han försvann.

– Ett zonlarm är när alla närpoliser i aktuella sökområden har informerats om att vi söker en person – och just Bollnästrakten är det hetaste spåret vi har att gå på nu, berättar Peter Persson.

Bilen som Kenny Wengelå färdades i var en grå Kia Ceed med vit takbox.

Kenny Wengleå färdades i en bil liknande den på bilden.

På fredagskvällen stoppades Kenny Wengelå av en polispatrull i Tönnebro, efter att hans bil setts stå parkerad vid Axmartavlan. Han ska enligt Missing People Sweden må bra efter omständigheterna.

– Jag vet inte alla detaljer, men han fördes till sjukhus för undersökning, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid Örebropolisen, vid 23:20 på fredagskvällen.

Mer läsning

Annons