Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villaägare hjälpte till med vägbeskrivning – blev av med sprit

Nio flaskor sprit och en surfplatta stals ur en bostad i Hudiksvall. Nu åtalas ett Bollnäspar för brottet.

Annons

Vid lunchtid på skärtorsdagen den 24 mars lämnade en man sin bostad i Hudiksvall i några minuter för att uträtta ett ärende. När han kom tillbaka stod en bil på hans gård. En kvinna frågade honom efter vägen. Efter att han hade hjälpt till med vägbeskrivningen åkte kvinnan iväg med en man, som suttit i bilen.

När mannen sedan klev in i sitt hem upptäckte han att han haft inbrott. Nio flaskor sprit och en surfplatta var borta.

Läs mer: Villan var tom i några minuter – då slog makarna till

Han kontaktade polisen som mötte den misstänkta bilen i närheten av Vallsta, men tappade den ur sikte. Polispatrullen kände igen föraren som en Bollnäsbo som tidigare har dömts för flera brott.

Surfplattan hittades senare i ett dike i Vallsta, och den var då sprucken.

Polispatrullen kände igen föraren i den misstänkta bilen. (Arkivbild)

Nu åtalas ett Bollnäspar för den grova stölden. Makarna nekar till brott, och har sagt till polisen att de inte ens var i Hudiksvall vid tidpunkten. När paret greps hade kvinnan dock ett kvitto från en Hudiksvallsbutik i fickan.

Vittnesuppgifter från grannar visar dessutom att de lagt märke till en kvinna i röd kappa. Övervakningsbilder från en butik i Söderhamn samma dag visade att den åtalade kvinnan var klädd i en röd kappa.

Paret åtalas också för fyra bedrägerier, för att ha använt ett stulet bankkort när de handlade och tog ut pengar på olika ställen i Östersund. Bankkortet hade stulits ur ett klädskåp i Västernorrland två dagar före bostadsinbrottet i Hudiksvall.

Mannen åtalas även för den stölden och för urkundsförfalskning för att ha skrivit under kvitton med en annan persons namn.

Paret dömdes i höstas till fängelse för flera brott.

Läs mer: Bollnäskvinna fixade socialbidrag åt maken – medan han satt i fängelse

Bland bevisningen mot dem den gången fanns bilder från en övervakningskamera som visade hur de stal hundfoder ur ett garage utanför Bollnäs.

Läs mer: Kamera i garage avslöjade flera brott

Rättegången om de nya åtalspunkterna kommer att hållas i Hudiksvalls tingsrätt inom kort.

Mer läsning

Annons