Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandaler härjar i skogarna runt Arbrå och Vallsta

/
  • Christer Stockhaus jaktledare i Vallsta jaktlag är arg och bekymrad över skadegörelsen.
  • Det nedbrända uthuset totalförstördes.
  • Ett flertal stugor har utsatts för skadegörelse och har fått sina fönster krossade.
  • Stugbränder i skogarna runt Arbrå och Vallsta.

Någon bränner ned stugor och krossar rutor i skogarna kring Arbrå och Vallsta.
– Man blir rådlös, funderar men har svårt att förstå vinningen, säger Christer Stockhaus, jaktledare i Vallsta jaktlag.

Annons

Det startade med ett nedbränt vindskydd och har eskalerat till flertalet vandaliserade stugor. I början av juni fick Christer Stockhaus höra om vindskyddet i Vallsta. När ett uthus några dagar senare brann ned till grunden och totalförstördes insåg han att det här inte var en engångsföreteelse. Därför skapade han ett evenemang på Facebook dit markägare, jägare och boende i området bjöds in för att diskutera den senaste skadegörelsen. I evenemanget bestäms det också vem eller vilka som åker ut och kontrollerar området under natten. ………………………………………………………………………………………………………………………………– Efter att uthuset brann jag tänkte att nu måste vi göra någonting, starta en kedja och åka lite i området, säger han.

Hittills har ett flertal stugor fått sina fönster krossade av stenar, vindskydd och älgpass har saboterats och dessutom har stugor brunnit ned. Allt fler fall av skadegörelser på stugor och skogskojor har uppmärksammas efter det att personer nu har börjat kontrollera området.

– De tänker inte på att det kan få förödande konsekvenser. Nu har vi haft väldigt tur att det inte har blivit en stor skogsbrand av det hela. För det ligger så pass ute i skogen att det är väldigt lätt till att det kan bli sådana konsekvenser, säger han. 

Christer Stockhaus berättar att de tänker åka omkring och bevaka området så länge som det behövs.

Mer läsning

Annons