Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre tonårspojkar hade sex med samma flicka – nu straffas två av dem med ungdomstjänst

Under rättegången berättade flickan att tre pojkar hade samlag med henne efter varandra under loppet av någon timme. Nu har två av dem dömts för sexuellt utnyttjande av barn. Den tredje pojken har ännu inte ställts till svars.

Annons

En flicka som är yngre än 15 år följde i påskas med några tonårspojkar till en bostad i Bollnäs för att umgås och ladda hennes telefon.

Men i bostadens sovrum hade alla tre pojkarna sex med flickan efter varandra och nu har två av dem ställts till svars inför Hudiksvalls tingsrätt för våldtäkt mot barn. För den tredje kommer rättegången att äga rum om två veckor.

Läs också: Tre tonåringar hade sex med flicka – åtalas för våldtäkt mot barn

Under rättegången berättade pojkarna att de trodde att flickan ville ha sex med dem. Flickan sa att hon inte hade gjort motstånd och inte sagt ifrån – men att hon var rädd, som ensam flicka i en bostad med tre pojkar, och att hon höll på att svimma under ett av samlagen.

I domen mot de båda pojkarna konstaterar tingsrätten att de bör ha vetat om att flickan var yngre än 15 år och att sexuella handlingar med barn under 15 år är i juridisk mening att betrakta som våldtäkt. Något tvång eller hot krävs inte.

Ändå dömer tingsrätten pojkarna för den mildare rubriceringen sexuellt utnyttjande av barn. Pojkarna straffas med ungdomstjänst i 90 respektive 60 timmar. De båda ska betala 28 000 kronor vardera i skadestånd till flickan för kränkning. Dessutom ska de betala flickans sjukvårdskostnader och 800 kronor vardera till en brottsofferfond.

Läs också: Efter järnrörsmisshandeln – två män dömda till fängelse

Mer läsning

Annons