Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar försökte stjäla fyrhjuling – jagades ikapp av ägaren

Under natten till måndagen försökte tre gärningpersoner stjäla en fyrhjuling av en person i Åsbacka, Lottefors, i Bollnäs kommun. Polisen larmades och mannen lyckades med hjälp av en granne att jaga ikapp tjuvarna. En man i 30-årsåldern sitter nu gripen misstänkt för stöld genom inbrott.

Annons

Det var vid 02.20-tiden natten till måndagen som den målsägande såg hur tre personer försökte putta in hans fyrhjuling i en skåpbil. När mannen upptäckte händelsen jagade han med hjälp av en granne ifatt förövarna som lämnade fyrhjulingen en liten bit ifrån mannens bostad.

Polisen kallades till platsen av ägaren eller hans fru och en man i 30-årsåldern greps kort därefter, misstänkt för stöld genom inbrott. Två okända personer flydde in i skogen och skåpbilen är tagen i beslag för en teknisk undersökning.

– Patrullen är på plats och söker i området. De puttade fyrhjulingen fysiskt mot en skåbil som de tänkte lasta den på och därför räknas brottet som fullbordat, säger Mikael Lindgren, befäl på regionsledningscentralen Mitt.

Mer läsning

Annons