Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig trafikhelg för Bollnäspolisen – förare försökte smita från kontroll

Under helgen kunde polisen i Bollnäs stoppa flera rattfyllerister, samt personer som kört bil trots att de inte har körkort. En person misstänks också för drograttfylleri.

Annons

Vid en trafikkontroll på fredagsmorgonen efter riksväg 83, vid Bollnäs södra, ser polisen en bil som vänder om. De följer efter och stoppar bilen. Föraren, en man i 60-årsåldern, får blåsa och det blir utslag. Han får då följa med till polisstationen för ytterligare prover.

Det visar sig att mannen har över en promille alkohol i blodet. Han misstänks nu för grov rattfylleri.

Läs också: Man misstänkt för grov rattfylla – drack under bilfärden

Polisen stoppade under helgen flera påverkade förare.

Lite senare på fredagsmorgonen stoppar polisen en förare som kör efter Galvvägen. Föraren, en man i 70-årsåldern saknar körkort. Han har tidigare blivit dömd för en liknande förseelse. Han misstänks nu för grov olovlig körning.

Läs också: Fler har blivit av med körkortet i år

På lördagsmorgonen, vid halvniotiden, stoppar polisen en man i 20-årsåldern i Bollnäs. Han visar tecken på att vara drogpåverkad. Prover tas och mannen misstänks nu för ringa narkotikabrott, eget bruk.

Strax efter lunchtid, på lördagen stoppar polisen en annan man i 45-årsåldern som kör efter Bondegatan i Arbrå. Han blåser positivt och misstänks nu för rattfylleri.

På lördagseftermiddagen stoppas en annan bil på Granberg. Det visade sig att föraren, en man i 55-årsåldern, saknar körkort. Han misstänks nu för grov olovlig körning.

På söndagsmorgonen stoppar polisen ännu en bil vid sporthallen i Bollnäs efter att ha sett föraren köra mot rött ljus. Föraren, en man i 30-årsåldern, får blåsa och det ger utslag. Han misstänks nu för rattfylleri.

Läs också: Polisens förkunskaper och allmänhetens tips ledde till att flera brott upptäcktes

Mer läsning

Annons