Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadegörelse i Forsparken – lampor slogs sönder

Under tisdagskvällen utsattes Forsparken i Alfta för skadegörelse. Någon eller några personer har slagit sönder alla lampor på parkens tombolabyggnad.

Annons

– Åtta stycken lampor finns på byggnaden och alla var sönderslagna. Kupan var trasig på alla lamporna och sockeln på vissa, så vi var tvungna att byta hela armaturerna, säger Jonny Jonsson, parkens vaktmästare.

Enligt Jonny Jonsson har lamporna troligen fallit offer för prickkastning med stenar.

– Det finns ett projekt i parken där det läggs singel runt en byggnad och det verkar som att det har tagits singel därifrån och kastats på lamporna.

Under det senaste året har det varit en del småskadegörelse i Forsparken.

– Det har varit några krossade rutor och småstölder bland annat, inga större grejer. Vissa gånger har vi inte ens brytt oss om att polisanmäla, men det är ju förstås frustrerande, säger Jonny Jonsson.

I fjol höst togs beslutet att stänga området under en period för att försöka komma till rätta med problemen. Jonny Jonsson hoppas att det inte ska behövas den här gången.

– Det vore ju väldigt tråkigt att behöva göra det sommartid, då folk vill kunna sitta och mysa i parken. Så stänga vill vi inte göra, men blir det för mycket skadegörelse så blir vi kanske tvungna.

Skadegörelsen är polisanmäld.

Mer läsning

Annons